Home > Driver Ati > Driver Ati Sbx00 Azalia Intel Hda

Driver Ati Sbx00 Azalia Intel Hda

Your next move depends on whether you're going to use pulseaudio or not. Reply With Quote 05-11-2012 #2 SL6-A1000 View Profile View Forum Posts Private Message View Articles Linux Newbie Join Date May 2011 Location Australia Posts 121 Your in the wrong forum section Thanks. 20.01.13 John McHugh wrote, oh almost forgot, using acer aspire one zg5 20.01.13 Regina Anger wrote, Thanks for sharing your point-of-view and your objective arguments (actually I have to admit This change has been made by an automated script, maintained by the Ubuntu Kernel Team.

It runs the h-source PHP software, version SVN-387, available under the GNU General Public (GPLv3) License. This change isn't coming to Ubuntu until 13.10. 19.01.13 Philipp Gassmann wrote, Also the ugly crackling at shutdown is gone. M4A785TD Motherboard [1043:8389] Kernel driver in use: ahci Kernel modules: ahci 00:12.0 USB controller [0c03]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller [1002:4397] Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. M4A785TD Motherboard [1043:8389] Kernel modules: i2c-piix4 00:14.1 IDE interface [0101]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SB7x0/SB8x0/SB9x0 IDE Controller [1002:439c] Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.

Have you tried re-installing the alsa sound card driver from the package manager not source? i'm on slackware64 13.0 vanilla edition. 1 members found this post helpful. So we need a different approach. No start up music.

From a terminal window please run: apport-collect 1060500 and then change the status of the bug to 'Confirmed'. Also have you checked that your not trying to run the sound through another device that is listed under the sound properties. To compile this driver as a module, choose M here: the module will be called snd-hda-intel. vik View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by vik View Blog 03-08-2010, 11:03 AM #7 blacksky2 Member Registered: Oct 2008

Conveniently, Takashi has written an emulator called hda-emu to test the codec driver code, and I've improved that emulator with some scripting, so that hda-emu effectively becomes an automated test suite. I spent the better part of a week trying to figure this out under Fedora. Patches are upstreamed to the Linux kernel as soon as I get them working and accepted. In addition, new codec hardware is more likely to "just work", or at least partially work, without explicit support in the kernel.

Exactly same sound card on my laptop (HP Pavillion dv7) and it worked out of the box on Slackware64 13.0 and now on Gentoo. This is not the first time I am having problems with this, I used Puppy and Porteus before, but I always found a way to fix it, but now I googled Hardware PCI Numeric ID (from LKDDb) and names (from pci.ids) of recognized devices: vendor: 1002 ("Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]"), class: 04 ("Multimedia controller"), subclass: 03 ("Audio device"), prog-if: 00 vendor: I think this means that it's a user setting that's screwed up.

  1. Update 2: As the code is now merged into linux-next, please use these instructions to try it out on Ubuntu.
  2. What audio system do You use - pulseaudio / alsa ?
  3. Code: 00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) (rev 40) Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.
  4. As a result, the HDA codec driver is split up in 10-12 codec driver files, one per vendor.
  5. In practice, there is nothing but silence.
  6. Are you new to LinuxQuestions.org?

Not tested: ALC269VB Digital (digital out) HDMI (haven't device)] 19.01.13 Philipp Gassmann wrote, Thank you! This might be obvious, but is the sound muted in kmix? It took me a few hours to get it right in Ubuntu. Also, what are you trying to do, i.e.

And finally, when it comes to Upstart, that's the init system that has been used by Ubuntu, Fedora, OpenSUSE, and many others. Good luck. I had the same problem on my squeeze and same problem on wheezy. doomey View Public Profile View LQ Blog View Review Entries View HCL Entries Find More Posts by doomey 03-05-2010, 11:31 AM #3 blacksky2 Member Registered: Oct 2008 Location: bogota

Nforce 4 and MCP51 to be exact. I removed the package and after rebooting again everything worked as before. 23.01.13 Jörn wrote, I tried it again and now it works. The codecs come from 10-12 different vendors, and within the same vendor, it is more likely that the codec layout is somewhat like other codecs from the same vendor. pulse sections fixed my html5 audio problem in firefox & seamonkey browsers.

Someone suggested compiling alsa from source (to get the latest version), but that didn't help. duplication other message Write here your message.. lspci -vmmnn Slot: 00:14.2 Class: Audio device [0403] Vendor: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI [1002] Device: SBx00 Azalia (Intel HDA) [4383] SVendor: Acer Incorporated [ALI] [1025] SDevice: Device [0124] lspci

Adv Reply March 11th, 2009 #3 dhcrawford View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date Jul 2008 Beans 3 Re: No sound with hp 6735s,

Actually, perhaps you should just make use of 'alsa-info' ? I haven't found the right solution yet for this, but there are a few work arounds that might fit. The only card I have is "Intel" (output from "asoundconf list"). Join Date Mar 2007 Posts 19 Whoops sorry, I saw that the gaming/multimedia forum covered audio, and thought that was the best place - but you're right, hardware peripherals is a

Maybe one of them is muted by default, but not shown. Or possibly twice, as the HDMI codecs will still have its own codec driver. duplicated model (write the id) model: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)(model id: 99) possible other names of the device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Part of the alsa-tools package.

Any ideas please? Start up music scared the living daylights out of me though. Back to top JuszRTux's lil' helperJoined: 03 Nov 2010Posts: 134Location: Tlv Posted: Tue Feb 19, 2013 1:18 pm Post subject: I already turned up the volume so that's not a The time now is 05:16 PM.

https://wiki.ubuntu.com/Audio/AlsaInfo Pages About Archives March 2016 February 2016 December 2015 November 2014 March 2014 August 2013 April 2013 January 2013 November 2012 October 2012 July 2012 May 2012 April 2012 December To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below. ** If you are logged in, most ads will not be displayed. ** Linuxforums now Having a problem logging in? Log in / Register Ubuntulinux package Overview Code Bugs Blueprints Translations Answers No more sound: ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) doesn't show in the Sound Settings with kernel 3.5.0-16 Bug #1060500

Join our community today! These files are to some degree copies of each other, but also contains every vendor's specials. I believe it works. 23.01.13 David Henningsson wrote, That could be worth considering if there's sufficient demand for it. Subscribing...